Karlovarská Energie hlásí změny. Útočník Polák se z KHL vrátil do Karlových Varů

18. říjen 2019 08:00

Hokejisty Karlových Varů posílil odchovanec Vojtěch Polák, který působil v uplynulých třech letech v Kontinentální lize, a mladý obránce z Komety Dalimil Mikyska. Naopak trojice energetiků míří do Chance ligy.

Čtyřiatřicetiletý útočník Vojtěch Polák oblékal v minulé sezoně dres Vladivostoku. Za Energii hrál naposledy v sezoně 2012/13. Do Karlových Varů také míří minimálně na měsíční hostování z Komety Brno obránce Dalimil Mikyska, který nastupoval převážně za prvoligovou Třebíč.

Polák se podle oficiálních stránek klubu dohodl na spolupráci do 2. prosince a v případě, že budou mít obě strany zájem, angažmá bude pokračovat. Jeho otec Vojtěch je v týmu Energie už od roku 2001 kustodem.

Nová posila se zkušenostmi i ze zámoří

V uplynulé sezoně si Polák v dresu Admiralu připsal ve 48 zápasech 15 bodů za devět branek a šest asistencí. V KHL působil také v Dinamu Riga, Čerepovci a Chanty-Mansijsku a ve 117 utkáních zaznamenal 46 bodů (20+26).

Na kontě má i pět zápasů v NHL za Dallas, který jej draftoval v roce 2003 ve druhém kole na 36. místě. Hrál i ve Švýcarsku v Klotenu, Langnau a Davosu a ve Finsku za Ilves Tampere, Hämeenlinnu a Lappeenrantu. V extralize sehrál za Karlovy Vary, Spartu, Jihlavu, Třinec a Chomutov 390 utkání a nasbíral 174 bodů (79+95). V roce 2011 získal s Třincem titul.

Mikyska na měsíc

Dvacetiletý Mikyska nastoupil v této sezoně za Kometu v extralize ve třech zápasech a nebodoval. V deseti duelech v první lize za Třebíč zaznamenal jednu přihrávku. V nejvyšší soutěži sehrál zatím 18 duelů a na první branku či asistenci čeká. Mikyska byl zapůjčen z Komety na měsíc s možností prodloužení hostování do konce sezony.

Hned několik hráčů z A-týmu poputuje do Chance ligy. Vyřízené střídavé starty do druhé nejvyšší soutěže mají Nicolas Hlava do Chomutova, Albert Michnáč do Kadaně a v Baníku Sokolov se po návratu z marodky rozehraje i obránce Ondřej Šafář.

autor: nkr | zdroje: ČTK , HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio