Karlovarská Becherovka opustila historické prostory

24. červen 2010

Výrobce likéru Jan Becher - Karlovarská Becherovka otevřel včera svůj nový závod v městské části Bohatice. Výstavba moderního areálu trvala zhruba rok a stála kolem 100 milionů korun. Likérka tam přesunula veškerou výrobu z historických objektů v centru města, které prodala.. Více Andrea Strohmaierová.


Firma se rozhodla opustit původní budovy, kde se vyráběl likér od roku 1867, především kvůli tomu, že neumožňovaly další rozšiřování provozu a zvyšování kapacity výroby. V Bohaticích má navíc už od roku 2005 novou stáčecí linku. V novém závodě budou využity moderní technologie a například někdejší dřevěné sudy nahradí obří nerezové nádrže Tradiční způsob výroby s přísně utajovaným mícháním veškerých ingrediencí, receptura a výsledná kvalita karlovarského likéru zůstanou podle vedení firmy beze změn.

Spustit audio