Kancelář architektury města v Karlových Varech bude pokračovat ve spolupráci se školami

Strategie veřejného prostranství, spolupráce se studenty nebo debaty s obyvateli městských částí. To je jen část programu Kanceláře architektury města v Karlových Varech pro letošní rok.

Kancelář architektury města v Karlových Varech letos oslaví dva roky svého působení. Odborníci, kteří v ní pracují, se podílejí nejen na projektech města, ale pořádají i přednášky a diskuze pro veřejnost. V letošním roce se bude kancelář architektury města navíc připravovat na zápis na seznam světového dědictví UNESCO, o který Karlovy Vary společně s dalšími deseti městy usilují.

„Každé z měst se na vstup připravuje posvém, ale připravujeme se i jako celek. Plánuje se společné jednání infocenter z dalších jedenácti měst, kde by se mělo domluvit, jaké další kroky budou v propagaci,“ vysvětlila UNESCO site managerka Lucie Sochorková, která je součástí týmu Kanceláře architektury města. V letošním roce bude pokračovat v informační kampani o zápisu evropských lázní na seznam světového dědictví UNESCO.

Besedy, přednášky i úpravy Městské tržnice

Odborníci budou letos pokračovat i v některých projektech, které zahájili v loňském roce. Jedním z nich je i údržba a využití veřejných prostranství. „Kancelář začala pracovat na strategii veřejného prostranství, to budeme dokončovat v letošním roce,“ potvrdil ředitel kanceláře Petr Kropp.

Vedle této koncepční práce chce tým kanceláře pořádat další besedy a přednášky pro obyvatele jednotlivých městských částí. V programu kanceláře architektury města pro rok 2020 nechybí ani spolupráce se středními a vysokými školami. Jedním z výstupů byla v loňském roce výstava Ohře–Teplá, na které studenti prezentovali propojení městských částí podél důležitých toků v Karlových Varech.

Čtěte také

Mezi nejdůležitější projekty, na kterých se kancelář architektury města podílí, patří úpravy prostoru před Městskou tržnicí nebo budoucnost objektu Střední keramické školy v Rybářích. I o nich se bude rozhodovat v letošním roce.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související