K očkování proti covid-19 se můžou registrovat nově i samoplátci

11. červen 2021 10:15

Samoplátci v Karlovarském kraji se můžou nově registrovat na očkování proti covid-19 od pátku 11. června do očkovacího centra v KV Areně v Karlových Varech. Postup registrace je stejný jako u zájemců, kterým vše hradí pojišťovna.

Od pátku se můžou registrovat na očkování proti covid-19 v Karlovarském kraji také cizinci pobývající v ČR, kteří nejsou zapojeni do veřejného zdravotního pojištění. Možnost registrovat se jako samoplátci vakcinace mají i občané ČR, kteří taktéž nejsou pojištěnci zdravotních pojišťoven. Vakcinace probíhá výhradně v očkovacím centru v KV Areně Karlovy Vary.

Registrace prostřednictvím centrálního rezervačního systému je podle věkových skupin v souladu s národní očkovací strategií umožněna lidem, kteří nemají veřejné zdravotní pojištění na území ČR nebo Evropské unie a dlouhodobě v Česku pobývají. Platí to i pro cizince, kteří mají Česku pobyt nad 90 dní.

Cena za jedno očkování vakcínou BioNTech/Pfizer je 808 korun. Za obě pak 816. Postup registrace je stejný jako u zájemců, kterým vše hradí pojišťovna. Platba je možná jen prostřednictvím platební karty.

„Denní maximální kapacita je 30 samoplátců. Pro cizince, kteří na očkování do KV Areny přijdou, máme pro snazší komunikaci připraveny cizojazyčné formuláře informovaného souhlasu,“ uvedla MUDr. Dagmar Uhlíková, krajská koordinátorka očkování a lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio