Jízda na vlastní nebezpečí. Motoristé v Krušných horách čím dál častěji nerespektují dopravní značky

11. leden 2022 10:45

Silničáři v Karlovarském kraji mají potíže s některými motoristy. Ti hlavně v horských oblastech vjíždějí i na úseky, které se v zimě kvůli odlehlosti vůbec neudržují. Na omezení přitom upozorňují dopravní značky.

Silnice se v zimě neudržuje – s takovým varováním se můžou setkat motoristé, kteří projíždějí Krušnými horami. Silničáři tam neudržují celkem 46 úseků. Jenomže ne každý se dopravním značením řídí a na neuklizený úsek vjede.

„Pokud jde o kamion, jsou to vždy kamiony cizokrajné, které si zkracují cestu. Osobní vozidla jsou vždy přespolní. Potom je skupina turistů, kteří mají zdolávání úseků jako adrenalinový sport,“ uvedl dispečer Údržby Karlovarského kraje Josef Bulka.

Na vyproštění čekají několik dní

Vozovky jsou často nebezpečné. Je na nich sníh, led i závěje. Řidiči pak můžou mít velké problémy a musí jim pomáhat silničáři. Kamiony, které v horách zapadnou, pak na vyproštění čekají i několik dní.

Poslední podobný případ řešili silničáři nedávno. „Začal klouzat z kopce dolů, naštěstí se zastavil a čekal na nějakou pomoc. Nicméně odtahová služba, která tam jela, sama uvízla, byla tam přes noc s ním,“ řekl Bulka.

Silničáři tak vyzývají motoristy, aby si krácení cest přes neudržované úseky dobře rozmysleli a využili bezpečnější variantu. 

Spustit audio