Ježíškova vnoučata nadělovala i ve Varech. Splněným přáním byla návštěva Motýlího domu

20. prosinec 2017

Projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata už eviduje stovky splněných přání. Některá byla na první pohled nesplnitelná, například když si paní Jarmila z Třebíče přála setkání s papežem. I díky Českému rozhlasu se paní Jarmile její sen splnil. To vánoční přání paní Olinky Němcové z Jirkova v severních Čechách bylo poněkud skromnější. Chtěla se podívat do karlovarského Motýlího domu.

Paní Olince Němcové je 93 let. V současné době žije v domě pro seniory v severočeském Jirkově. Kdysi byla paní Olinka vášnivou turistkou. Dnes jí zdravotní stav turistické výpravy v podstatě znemožňuje.

Když ale slyšela o projektu Ježíškova vnoučata, zkusila si přát výlet do karlovarského Motýlího domu. Ten stojí v těsné blízkosti známé rozhledny Diana. A ze severočeského Jirkova je sem velmi obtížná cesta, dlouhá přes 60 kilometrů.

Přání paní Olinky se rozhodla splnit Lenka Tóthová z Karlových Varů. Společně s kamarádkou Lucií Domesovou odjely automobilem do Jirkova a paní Olinku dovezly k rozhledně Diana. Na poněkud netypický adventní výlet.

Přestože se paní Olinka neobejde bez chodítka, návštěvu Motýlího domu zvládla bravurně. Uchvátilo ji tam všechno. Od tropických rostlin, přes létající motýly až po kukly v motýlí líhni. Vrcholem výletu byla cesta výtahem na rozhlednu Diana a pohled na podvečerní lázeňské město.

Z Motýlího domu si paní Olinka odváží i brož v podobě malého motýlka. Symbolický dárek dostala od Ježíškových vnoučat - paní Lenky a její kamarádky Lucie.

autor: zdt
Spustit audio