Ježíškova pošta v Božím Daru znovu rozdává vánoční razítka

1. prosinec 2021 15:35

V Božím Daru začala zase po roce úřadovat Ježíškova pošta. Speciálním vánočním razítkem pracovníci infocentra od 1. prosince označují pohlednice, dopisy nebo přání.

Na vánočním razítku se každý rok objevuje jiný symbol vánočních svátků, v minulých letech to byla například vánoční hvězda, věnec nebo kometa. Letošním vzorem se staly kružnice se zářícími hvězdami. Podle autorky Věry Marešové mají symbolizovat otevřenou náruč a taky energii, která plyne ze splněných přání a vánoční atmosféry.

Pohledy, dopisy a přání pro své blízké mohou lidé celoročně zasílat poštou na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62 nebo vložit do speciální Ježíškovy schránky. Všechny zásilky určené k orazítkování musí být opatřeny cílovou adresou a poštovní známkou.

Ježíškova pošta funguje na Božím Daru Od roku 1994. Pracovníci v tamním infocentru každoročně razítkují dopisy nejen z celé České republiky, ale z různých koutů světa. Například z Německa, Ruska nebo Holandska. Z Božího Daru putují pohledy, přání a dopisy také do exotických zemí. Nejvzdálenější byly do Mexika, Brazílie, Austrálie, Kazachstánu, Kanady, USA na Nový Zéland nebo do Číny.

Pošta bude i letos razítka tisknout do 23. prosince.

Spustit audio