Jejich životy rozdělila nemoc. Beny přišel o paničku, a znovu se ocitl v útulku

26. duben 2023

Seriál Zlomené psí duše nás zavedl do útulku pro opuštěné a toulavé psy v Horní Hraničné u Chebu. Tentokrát nám představil nešťastný příběh staršího, slepého křížence Benyho. 

Malý Beny už kdysi v útulku byl. Vzala si ho panička, která ho nadevše milovala. Jejich životy ale rozdělila vážná nemoc. Protože už neměla síly se o něj starat, nezbylo ji nic jiného, než dát psa opět do útulku. Loučení provázel velký smutek.

„Benymu je asi dvanáct let a je úplně slepý. Jinak nemá žádné závažnější potíže. Myslím si, že ten kdo neví, že je slepý, tak to ani nepozná.  Je to kříženec menší velikosti, je nekonfliktní, aktivní a veselý. Absolutně bezproblémový,“ uvedla provozovatelka útulku Marie Lokingová.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.