Jeho poděkování do první linie je slyšet na kilometry. Karlovarský jazzman hraje ze své terasy každý večer

14. duben 2020 12:00

Úvodní znělka ze seriálu Sanitka následovaná potleskem. Tak nejčastěji vypadá poděkování lidí všem pracovníkům takzvaně do první linie. Tento způsob podpory pojal originálně i karlovarský hudebník Milan Krajíc. 

Každý večer krátce před 20. hodinou se z domu jazzmana Milana Krajíce u Děpoltovického rybníku na Karlovarsku ozývá poděkování všem pracovníkům bojujícím s pandemií koronaviru v první linii. „Místní obyvatelé mě tady poprosili, jestli bych písničku nepustil. Sehnal jsem si původní projev, nahrávku, a pustil jsem to. Pak za mnou přišli, že by to chtěli každý den. Řekl jsem, že to nebudu každý den pouštět. Napadlo mě, že to zahraju,“ vysvětlil počátek nápadu Milan Krajíc.

Během chvíle si hudebník sestavil svou novou kapelu, a to ze členů své rodiny: „Na bicí hraje můj dvanáctiletý syn. Na basu hraje starší syn, což je profesionální muzikant, ale nikdy nehrál na basu, a na piano hraje moje snacha Petra Brabencová, která je vynikající zpěvačka.“

Hudba s poděkováním je slyšet až do pět kilometrů vzdálené obce. Mezi lidmi to má velký úspěch. „Troubili na nás auty, svítili telefony. Přes to jezero se to krásně nese,“ řekl Krajíc. Nápad vzbuzuje velké ohlasy také na sociálních sítích, kromě znělky ze seriálu Sanitka, hraje kapela totiž i další populární hity, a to například od Michaela Jacksona nebo Prince.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio