Jednou ze zastávek Cyklo-běhu proti drogám byly i Karlovy Vary

23. červen 2022 13:35

Do Karlových Varů přijeli účastníci 18. ročníku Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog. Cílem této protidrogové kampaně  je upozornit na drogovou negramotnost u dětí.

Trasa letošního dvanáctidenního Cyklo-běhu vede přes 41 měst a je dlouhá zhruba 1200 kilometrů. Tým 8 až 10 cyklistů-běžců, kteří sami žijí život bez drog, urazí tuto vzdálenost za 10 dní.

V průběhu tohoto maratonu navštěvují představitele 41 měst a mluví s nimi o problematice drog a jejím řešení, které spočívá v prvé řadě ve zvýšené protidrogové osvětě v daném městě a jeho okolí.

Zároveň městům prezentují efektivní Hubbardův detoxikační program pro drogově a alkoholově závislé, fungující výhradně bez použití náhražkových drog. Jednou ze zastávek se staly i Karlovy Vary, kde tým jednal s představiteli na magistrátu.

V České republice je odhadováno 200.000 náctiletých ve věku 15-19 let, kteří se již dostali do kontaktu s ilegální drogou. Vzhledem k tomu, že v samotné zemi žije okolo 622.000 těchto dospívajících vůbec, měl zkušenost s nelegální drogou každý třetí teenager. Věková hranice zneužívání drog se snížila k 10 letům věku dítěte.           

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio