Jeden z nejstarších hasičských sborů v regionu se dočká moderního zázemí

26. červenec 2019 10:00

Lešení, tvárnice a stavební dělníci. Tak v současnosti vypadá požární zbrojnice v Teplé na Chebsku. V lednu letošního roku tady začala rozsáhlá rekonstrukce, která má jednomu z nejstarších sborů v regionu zajistit moderní zázemí.

Stavební dělníci na nové hasičárně pracují téměř půl roku. Projekt na rekonstrukci zázemí zahrnuje kompletní přestavbu interiérů a zateplení celého objektu z 80. let minulého století. Základy jsou hotovy, příčky na svých místech a zdi jsou už dokonce vyštukované. Chybí ale dodělat rozvody topení a elektřiny. „Je to zvláštní postup. Stěny jsou postavěné, ale není v nich ani jeden kabel, takže do toho všeho nového se teď bude frézovat,“ řekl velitel hasičů Teplá Karel Kyller.  

Celková modernizace měla být hotová na konci srpna. Termín dokončení úprav se ale podle odhadu místních hasičů nejspíš prodlouží. „Firma, která stavební práce provádí, si za svým stojí, že stihne termín. Ovšem byly zde nějaké vícepráce, takže my si myslíme, že termín bude spíše do konce září,“ dodal Kyller.

Rekonstrukce, na kterou hasiči získali státní i krajské dotace, se právě kvůli vícepracím prodraží zhruba o půl milionu korun. Celkové náklady se tak vyšplhají přes čtyři miliony korun.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio