Játra, ledvinky, jazyk. Když jsou na menu, tak jdu do toho, směje se autor gastromapy herec Lukáš Hejlík

5. říjen 2022

Hostem pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka byl herec Lukáš Hejlík, který je divákům známý například ze seriálů Ordinace v růžové zahradě, Ošklivka Katka, či Terapie. Lukáš je ale také vášnivým milovníkem dobrého jídla, píše o něm zajímavé texty a vytváří tak unikátní Gastromapu.

Herec Lukáš Hejlík je známý jako doktor Jáchym Kalina ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, stojí  za projektem scénického čtení Listování. Vytvořil ale také originální Gastropamu, kam umisťuje tipy na restaurace a gastronomické podniky v Česku. Sledují ji stovky tisíc lidí a i to byl důvod, proč Lukáše pozval na svoji rozhlasovou Pohovku Jožka Kubáník – aby si s ním o tom, jak se neztratit v tom velkém světě vůní a chutí, popovídal.

„Gastromapě se věnuji už skoro deset let a uvědomuji si, že je to velká zodpovědnost,” přiznává oblíbený herec a vzpomíná na své začátky včetně prvního reportu. „Úplně první dojem jsem popisoval v Jeseníku, kdy mi moc chutnalo a vůbec se mi tam nelíbilo,” směje se Lukáš Hejlík dnes a zamýšlí se nad tím, co z nenápadného nápadu udělalo tak velký a úspěšný projekt. „Za mé úspěchy může vášeň a vytrvalost a jeden ze základních kamenů mého úspěchu je každodenní ochota odpovídat na všechny komentáře,” říká.

Kromě toho si v bezprostředním rozhovoru pořízeném, jak jinak, v jedné restauraci, Lukáš Hejlík vybavuje i veselé historky a prozrazuje i nejoblíbenější jídla. „Zní to možná morbidně, ale mám rád vnitřnosti. Jestli jsou na menu játra, ledvinky, jazyk, tak jdu do toho,” směje se a dodává: „Jedna z mých úchylek je, že musím všechno dojíst. A také moc rád zvu lidi a neumím být pozván.”

Jožku Kubáníka kromě Gastromapy zajímalo i zákulisí natáčení seriálů a také to, jak moc těžké bylo prosadit se do seriálu Terapie, který vznikal pod přísným dohledem majitelů licence ze zahraničí.

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

Na Lukáši Hejlíkovi obdivuji, že nečeká v koutě, až si jej všimnou, ale sám přichází s jedinečnými nápady, uvádí je do života a i díky tomu je jednou z nejoblíbenějších osobností ve svém oboru. A ještě ke všemu je moc milý, přátelský, ochotný a prostě fajn.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související