Jakým nožem mažeme chleba s máslem v pizzerii. Radí Eva Filipová

Pokud je na stole v restauraci připravené máslo, mnohdy už ochucené, mažeme vždy jednotlivá sousta.

Většinou je na couvertovém talířku ještě i nůž, který je na máslo. Každý si tedy svým nožem maže své pečivo, nůž se neolizuje!

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová