Jaké sportovní aktivity nabízí Mariánské Lázně a jak se důstojně rozloučit s domácím mazlíčkem?

8. březen 2019 13:00

Tento týden jsme zamířili do Mariánských Lázní a Ostrova. Věnovali jsme se i náboženství, britskému Královskému letectvu a smutnému tématu loučení se s domácím mazlíčkem.

Pondělí 4. března

Jak se důstojně rozloučit s domácím mazlíčkem? Jaké jsou v současné době trendy ve zvířecím pohřebnictví? Na tyto otázky nám přišla odpovědět ředitelka zvířecího krematoria Pet Heaven Chodov Zdenka Šlárová.

Úterý 5. března

S blížícími se Velikonocemi jsme ve studiu přivítali faráře farnosti ve Staré Roli, pana Vladimíra Müllera. Hovořili jsme o postní době, o tom zda existuje Bůh, a jak si lze představit vzkříšení ve 21. století.

Středa 6. března

Po stopách letců britského Královského letectva (RAF) z Karlovarského a Plzeňského kraje se vydal Daniel Švec. Do studia přinesl také představit svou novou knihu V oblacích i na zemi, kterou bude dne 16. března 2019 křtít v Krajské knihovně v Karlových Varech.

Jak lze aktivně trávit volný čas sportem v Mariánských lázních, a co nabídne Správa městských sportovišť p.o. pro návštěvníky v roce 2019? Nejen to nám prozradil ředitel Viktor Borsik.

Čtvrtek 7. března

Vizi rozvoje a plány pro město Ostrov na rok 2019 nám představil starosta města Ostrov Jan Bureš.

CO VÁS ČEKÁ PŘÍŠTÍ TÝDEN?

  • V pondělí 11.3. nás přijde pozvat na akce a zajímavé výstavy v roce 2019 Michael Rund, ředitel Muzea Sokolov.
  • Karta nejen pro turisty a návštěvníky regionu - Karlovy VARY REGION CARD. Představit nám ji přijde v úterý 12.3. Martin Janouš z Infocentra města Karlovy Vary.
  • Naším hostem bude ve středu 13.3. dopoledne Hana Hornátová. Milá, laskavá, moudrá a chápavá, tak ji vidí pacienti. Za významnou osobnost regionu ji označil Karlovarský kraj.
    Na jaké koncerty se můžeme těšit v Mariánských lázních? Pozvánky a plány pro sezónu 2019/2020 nám odpoledne přinese ředitel Západočeského symfonického orchestru Milan Muzikář.
  • Jak aktivně trávit volný čas? Je Dům dětí a mládeže v Ostrově opravdu jen pro děti? O tom nám přijde ve čtvrtek 14.3. povědět Dagmar Gburová - vedoucí programové činnosti v Městském domě dětí a mládeže Ostrov.

autoři: Radim Jehlík , Marie Fridrichová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio