Jak aktivně využít volný čas a kam vyrazit letos za kulturou? Doporučení rozdávali naši hosté

15. březen 2019 12:00

Tento týden nám naši hosté představili převážně kulturní vyžití v Karlovarském kraji, ale také jsme s doktorkou Hanou Hornátovou probrali lázeňství v Jáchymově.

Pondělí 11. března

Ředitel muzea v Sokolově Michael Rund, nás pozval na akce a zajímavé výstavy. V rozhovoru s Petrem Čimperou také představil nové publikace.

Úterý 12. března

Kartu nejen pro turisty a návštěvníky regionu - Karlovy VARY REGION CARD nám přišel představit Martin Janouš z Infocentra města Karlovy Vary.

Středa 13. března

Milá, laskavá, moudrá a chápavá. Tak ji vidí pacienti. Jako významnou osobnost regionu ji vidí Karlovarský kraj a za vynikající odbornici a propagátorku oboru lázeňství ji považuje lékařská obec. Tím vším je doktorka Hana Hornátová (85). Svému oboru se věnuje s nadšením více než 50 let.

Na jaké koncerty se můžeme těšit v Mariánských lázních? Pozvánky a plány pro sezónu 2019/2020 nám přinesl ředitel Západočeského symfonického orchestru Milan Muzikář.

Čtvrtek 14. března

Jak aktivně trávit volný čas? Je Dům dětí a mládeže v Ostrově opravdu jen pro děti? O tom nám pověděla Dagmar Gburová, vedoucí programové činnosti v Městském domě dětí a mládeže Ostrov.

CO VÁS ČEKÁ PŘÍŠTÍ TÝDEN?

  • pondělí 18.3. nám přijde o zápisu na seznam světového dědictví UNESCO pohovořit Michal Urban, předseda mezinárodní pracovní skupiny, která připravovala vznik dokumentů a Petr Kulhánek, bývalý primátor Karlových Varů.
  • Pěvecký komorní dospělý sbor Orbis Pictus z Ostrova bude zpívat pro UNICEF. Pozvánku na tuto akci nám přinese v úterý 19.3. Monika Lesserová, vedoucí tohoto tělesa a Lenka Kozohorská, sbormistryně.
  • Naším hostem bude ve středu 20.3. dopoledne Kateřina Bílková, krušnohorská bylinkářka. Jsou krušnohorské byliny jiné než ostatní? Má smysl se ve 21. století snažit žít v souladu s přírodou? Na tyto a další otázky nám odpoví v rozhovoru s Petrem Čimperou. Odpoledne se budeme věnovat péči o dutinu ústní. Jaký význam v ní má dentální hygiena? Je to pouze estetická záležitost, nebo neodmyslitelná součást péče k zachování zdravé dentice? Pozvání do studia přijala Michaela Gančevová, dentální hygienistka
  • Akce Čištění řeky Ohře proběhne v sobotu 6. dubna 2019 od Chebu až po Stráž nad Ohří. Přidejte se také! Celou akci nám přijde ve čtvrtek 21.3. přiblížit Anna Maria Schröcková, organizátorka akce a Ivana Jágriková, ředitelka Místní akční skupiny Sokolovsko.
autoři: Petr Čimpera , Radim Jehlík , Marie Fridrichová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související