Jablka s hruškami? Klidně! Naplňte jimi tzv. baby kuřátka

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Jarní kuřátka plněná jablky a hruškami

Tento ověřený recept pochází z doby baroka. Tehdy však místo kuřátek používali jiné ptactvo, například křepelky. Takto nadívaná jarní nebo baby kuřátka jsou velice lahodná a chuťově možná ještě lepší než zmiňované křepelky.

Ingredience
  • 2 ks jarních kuřátek
  • 6 plátků slaniny
  • 1lžíce másla
  • 1cibule
  • sůl
  • Na náplň: 6 jablek
  • 2 hrušky
  • 50 g slaniny
  • 1cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl

Nejprve připravíme náplň: Oloupaná jablka a hrušky nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, připravené ovoce, trochu osolíme a pod poklicí podusíme cca 10 minut. Během dušení podle potřeby mícháme, event. podléváme malým množstvím vody, což záleží na šťavnatosti použitého ovoce. Je-li naopak náplň příliš řídká, šťávu vydusíme.

Jarní kuřátka plněná jablky a hruškami

Očištěná kuřátka vysušíme a naplníme rozdušeným ovocem. Mírně je osolíme, obalíme plátky slaniny, převážeme nití a naskládáme do máslem vymaštěného pekáče. Zbylou náplň dáme mezi naplněná kuřátka spolu s plátky nakrájené cibule. Podlijeme malým množstvím vody a chvilku pod poklicí podusíme. Pak odstraníme poklici a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatavého zabarvení.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko