Ivana Jirešová: Už o sobě mohu říct, že jsem muzikálová zpěvačka

13. leden 2020

Ivana Jirešová je známá především jako televizní a divadelní herečka. Nyní ji ale můžeme vidět také v roli muzikálové zpěvačky v pohádkovém představení Shrek.

Patnáct let hraje Ivana Jirešová v seriálu Ordinace v růžové zahradě postavu Lucie Vágnerové. „Ordinace mě stále baví, asi především proto, že nehraji tak intenzivně jako moji kolegové,“ říká. Její postavě připravili tvůrci seriálu nový příběh. „Lucii čeká velký zvrat v podobě nevěry,“ prozradila herečka v pořadu Xaver a host.

Kromě oblíbené Ordinace v růžové zahradě získává herečka také epizodní role v jiných seriálech. Objevila se ve V.I.P. vraždách, Policii Modrava nebo Vinařích. „Jsem ráda, když si můžu zahrát cokoli,“ říká. Na televizi se ale herečka dle svých slov vůbec nedívá, má pouze dva oblíbené seriály, které sleduje už sedm let na počítači.

Muzikálová zpěvačka

Ve výpravném muzikálovém představení Shrek se Ivana Jirešová představila divákům v roli Fiony, princezny, která se v noci z krásné dívky mění na ošklivou zlobryni. S představením, které mělo svou premiéru v Brně, vystoupí také v Pardubicích a Liberci. „Jsem na sebe poměrně tvrdá, ale ze Shreka mám opravdu dobrý pocit. Teď už sama o sobě mohu říct, že jsem muzikálová herečka,“ říká Ivana Jirešová.

K muzikálům ji to táhne nejenom kvůli hudbě a tanci. „Klasický americký muzikál jsou vlastně pohádky s dobrým koncem. A ty já mám velice ráda, nechci už hrát tragédie ani psychologická dramata,“ vysvětluje.

Jóga

Mezi velké koníčky Ivany Jirešové patří jóga, kterou zvládne cvičit i 90 minut denně. „Jógu jsem si zvolila také proto, že jsem se chtěla dozvědět více o sobě,“ říká. „Odpovědi na své otázky jsem sice nedostala, ale došla jsem ke smíření a v tom je obrovská síla.“

Pracovní program Ivany Jirešové zahrnuje hned několik divadelních rolí. Jaké to jsou a v jakých divadlech brzy vystoupí, se dozvíte v záznamu celého pořadu.

Spustit audio