Inspirativní setkání připravili absolventi Prvního českého gymnázia v Karlových Varech

24. červen 2019 14:00

Lékařka, cestovatel nebo mladí novináři. Ti všichni dnes debatovali se studenty Prvního českého gymnázia v Karlových Varech. Absolventi této školy připravili pro stávající studenty druhý ročník inspirativního setkání. 

Druhý ročník studentského festivalu Flash Forward byl určený pro žáky druhých a třetích ročníků. Program začal v devět hodin v aule. Postupně se pak řečníci, kteří měli budoucí absolventy inspirovat a také motivovat, vystřídali v jednotlivých třídách. 

Se studenty debatoval například Adam Klsák, který vyprávěl o cestování za pár korun do oblastí jako je Írán, Izreal nebo Kazachstán. Poradil, jak můžou mladí lidé využívat různé dopravní prostředky, ale například i jízdu stopem. Představit Evropskou unii i její zákulisí přišla Kateřina Novotná, poradkyně bývalého místopředsedy Evropského parlamentu Pavla Teličky, která v Bruselu strávila posledních pět let. Všichni zmiňovaní byli zároveň absolventy karlovarského gymnázia.

O zkušenostech z oblasti soukromého podnikání mluvili členové spolku Můžeš podnikat, Šárka Chocová a Michael Rada. Mezi dalšími hosty byli například mladí novináři z DVTV, DeníkuN nebo týdeníku Respekt. O svém povolání promluvili karlovarská lékařka Blanka Zbořilová nebo soudkyně okresního soudu v Sokolově Martina Bucharovičová. Cílem setkání bylo ukázat široké možnosti, které po úspěšném absolvování gymnázia studenti mají. Ať už jejich cesta povede k dalšímu studiu nebo cestování. 

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio