Hromadná nehoda zastavila provoz na silnici z Karlových Varů do Prahy

4. červen 2015

Na silnici I/6 u obce Žalmanov na Karlovarsku se ve středu odpoledne srazilo celkem pět aut. Střet si vyžádal tři zranění, z toho jedno smrtelné. Hromadná nehoda blokovala provoz komunikaci z Karlových Varů na Prahu více než sedm hodin.

V osobním autě cestovaly dvě osoby. Zraněné spolujezdkyni pomohli z havarovaného vozidla svědci nehody. Zaklíněného řidiče museli vyprostit s použitím hydraulických nástrojů přivolaní hasiči.

Sanitky záchranné služby převezly do nemocnice spolujezdkyni z osobního auta a jednoho řidiče nákladního auta. Vážně zraněného řidiče osobního auta transportoval vrtulník. Muž po příletu do nemocnice zemřel.

Ostatní účastníci nehody vyvázli bez zranění. Hasiči se museli postarat o velký únik provozních kapalin. Jedno z nákladních aut navíc převáželo tlakové lahve, které se na přímém slunci zahřívaly. Hasiči tak kontrolovali teplotu tlakových lahví a zajišťoval jejich ochlazování.

Provoz na silnici z Karlových Varů na Prahu byl kvůli nehodě zcela zastaven. Policie řídila objízdné trasy přes okolní obce. Provoz na silnici byl obnoven po více než sedmi hodinách.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio