Hotely ztrácí klienty. Kvůli přísnějším opatřením ruší rezervace

30. listopad 2021 12:55

V Karlovarském kraji klesl za uplynulý týden počet ubytovaných lidí v hotelech. Podle aktuálních informací krajské Asociace restaurací a hotelů ubylo zhruba 30 procent všech klientů. Můžou za to přísnější opatření, která vláda zavedla minulé pondělí.

Od 22. listopadu se mohou v hotelech a penzionech ubytovat za rekreačním účelem jen lidé s prodělaným onemocněním covid-19 nebo s dokončeným očkováním. Neočkovaní, kteří jsou na služební cestě, případně cestují za lékařem, mohou v hotelu předložit negativní PCR test ne starší než 72 hodin. PCR testem se mohou prokázat i všichni neočkovaní hosté lázeňských zařízení.

Zrušené objednávky řešil například i hotel Thermal v Karlových Varech. „Po vyhlášení těch nových pravidel jsme zaznamenali storna na úrovni jednotek pokojů. Není to tak kritické, jako to bylo v loňském roce,“ uvedl ředitel hotelu Vladimír Novák.

Zájem je podle něj teď především o lázeňské pobyt. „Poptávka je po lázeňských pobytech. Jsme také lázeňský dům, tudíž máme pobyty zdravotního personálu, sestřiček a doktorů z celé republiky. Na víkendy se to rozšiřuje ještě o wellness pobyty s procedurami, které nabízíme my,“ dodal Novák.

Ne každý hotel takové služby poskytuje. Situace v jiných zařízeních v regionu je proto kritičtější. „Některé hotely, které nemají léčebné procedury, tam můžou už jen očkovaní, takže jim to komplikuje situaci,“ potvrdil předseda krajské organizace Asociace hotelů a restaurací Jan Kronika.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio