Hotely, penziony i autokempy znovu otevírají. Místo návalu ale ruší stovky rezervací

25. květen 2020 12:00

Hotely, penziony nebo autokempy. I ty můžou od pondělí 25. května znovu přivítat hosty. Autokemp Dřenice u jesenické přehrady už je na první návštěvníky připravený. 

Místo návalu ale autokemp ruší stovky rezervací od zahraničních hostů. Na začátku sezony totiž hlavní klientelu tvořili zahraniční hosté, podobně jako v dalších ubytovacích zařízení v republice. Ti se teď kvůli přetrvávajícím opatřením proti šíření koronaviru na hranicích do hotelů, penzionů i autokempů ale nedostanou. Češi sice zájem mají, ale až v pozdějších termínech, během letních prázdnin.

Autokemp Dřenice se zrovna na letošní sezonu rozhodl připravit několik novinek a více investoval do vybavení. Zásah koronaviru byl tak pro provozovatele ještě těžší, na tuto sezonu se velmi těšili. „Po loňské a předloňské dobré sezoně jsme se rozhodli více investovat. Do našich chatek jsme zařídili vylepšené nové kuchyňky, zároveň jsme postavili před restaurací další novou terasu. Když jsme vše vybudovali, tak bohužel přišel ten virus. Ten nám kompletně vše zhatil,“ popisuje majitel autokempu Karel Houška.

Podle něj zájem lidí právě o tento druh dovolené je, ale ze strany Čechů bývá až v červenci a srpnu. Během května a června obsadili kemp převážně zahraniční turisté z blízkého Německa. „Před sezonou, od toho května, jsou z 97% našich hostů cizinci,“ doplnil Houška.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio