Hotely a penziony otevřely pro všechny hosty. Velká část z nich zůstane ještě uzavřená

25. květen 2021 08:35

Po téměř osmi měsících znovu otevřely hotely a penziony. Před samotným ubytováním musí hosté prokázat svojí bezinfekčnost, od tohoto týdne už podle nových pravidel. V Karlových Varech zatím zůstala velká část hotelů uzavřená.

Hotely, penziony a další ubytovací zařízení v pondělí otevřely po víc než osmi měsících pro všechny hosty a bez omezení kapacit. Až do teď mohly přijímat jen klienty, kteří byli na služební cestě nebo cestovali za lékařem.

Zájem o ubytování v Karlových Varech zatím není příliš velký. I přesto se hned první den v lázeňském městě ubytovali čeští turisté. „Zatím je ten rozjezd velmi pozvolný, doufáme, že se to rozjede. Hosté jsou zatím hodně opatrní, vyčkávají. Očekávám, že zas bude dobře,“ řekl František Nosek z karlovarského hotelu Kavalerie.

Dalším hotelem, který se v Karlových Varech otevřel, je také Royal Regent. „Obsazenost je hodně výkyvová. Rezervace se řeší ze dne na den. Je to tím, jak lidé teprve zjišťují, že už můžou, že se nemusí bát a získávají odvahu k nám přijet,“ popsal aktuální situaci jeho ředitel Jan Neveselý.

Hosté musí prokázat svojí bezinfekčnost podle nových pravidel. „Musí se prokázat buď negativním testem, nebo tím, že jsou po očkování. Nově už teda po prvním, nebo potvrzením o prodělání covidu-19 v posledních 180 dnech,“ doplnil Neveselý.

Kvůli malému zájmu hostů plánuje velká část hotelů a penzionů otevřít až v polovině června.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio