Horská romantika učarovala mnohým snoubencům. Svateb na vyhlídkách přibývá

4. červenec 2020

Pod širým nebem a především ve velké nadmořské výšce. Právě tak si řada snoubenců představuje svoji ideální svatbu. A nejen představuje, ale taky pořádá. V Jizerských horách jsou venkovní svatby v náročném terénu skal a vyhlídek doslova hitem. Tenhle trend navíc každoročně posiluje.

Jedním takovým oblíbeným místem je například vyhlídka nad Rašovkou na Ještědském hřebenu, kousek od restaurace U Śámalů. Na místě je kamenný pult, který často slouží právě svatebčanům. A není se co divit, z místa je výhled do širokého okolí, na Krkonoše, Jizerské hory, ale i na Podještědí nebo Ralsko. Pokud se ještě vydaří počasí, pak je svatba opravdu podle představ snoubenců.

Horská romantika učarovala mnohým snoubencům. Svateb na horách přibývá

Zájem o svatby pod širým nebem roste i v jiných horských oblastech. V některých obcích v Jizerských horách svatby pod širým nebem převyšují obřady na úřadě. Například v Bedřichově často oddávají před tamním kostelíkem, na vyhlídkách, sjezdovkách a také na běžeckém stadionu.

IMG-20200704-WA0004.jpg

Oblíbené jsou i vrcholy Jizerských hor, například ten nejvyšší, Smrk, kde je rozhledna, nebo Jizera, kde je skalní vyhlídka. Nově se oddává také na Paličníku, kde byla první svatba minulý týden. V příštím týdnu má být historicky první obřad také na Holubníku. V Hejnicích mají podle vedení města valnou většinu obřadů venku, o svatby v nově zrekonstruované obřadní síni je malý zájem.

autoři: sas , Aleš Mastník , reČRoL
Spustit audio

Související