Horníček byl také výtvarník, připomíná galerie a vystavuje jeho koláže

15. listopad 2018

Výtvarnou tvorbu plzeňského rodáka Miroslava Horníčka připomíná Západočeská galerie v Plzni. Připojila se tak k oslavám stého výročí narození významného umělce.

Celkem 28 koláží herce, spisovatele, dramatika a výtvarníka Miroslava Horníčka vystavuje Západočeská galerie v Plzni. Přidává se k výstavám, které připravilo plzeňské Divadlo J. K. Tyla a odbor kultury Magistrátu města Plzně. Ty se ovšem obracely především k herecké kariéře slavného plzeňského rodáka.

Skromnější expozici najdou návštěvníci v přednáškovém sále výstavní síně v Pražské 13 „Práce jsou převážně z ranějšího období. Ty pozdější poznáme podle větší barevnosti,“ říká jeden z organizátorů výstavy Jiří Hlobil.

Horníčkovy koláže doplňuje šest panelů s fotografiemi a texty. „Mapují jeho vypravěčství,  malířství, dramatiku a vztah k Plzni,“ doplňuje Hlobil.

Výstava bude plně přístupná veřejnosti od středy 21. listopadu, kdy výstavní síň „13“ otevře výstavu nazvanou „Pracovna republiky“ a bude opět otevřený hlavní vchod do galerie.

Expozici s názvem „Miroslav Horníček Koláže“ najdou zájemci v přednáškovém sále Západočeské galerie do 30. prosince.

Spustit audio