Horní Slavkov na Sokolovsku pokračuje v revitalizaci místního sídliště

18. červen 2019 14:00

Venkovní posezení, pingpongové stoly a další hrací prvky. To vše by mělo obohatit část sídliště v Horním Slavkově na Sokolovsku. Ve Školní ulici město dokončuje druhou etapu celkové revitalizace sídliště. Její součástí jsou vedle volnočasových prvků i nová parkovací místa a nový povrch hlavní komunikace. 

„Jedná se o celkovou revitalizaci. Cítíme zde nedostatek parkovacích míst, takže se budovaly parkovací stání, nové chodníky, ale také nám jde o zlepšení vyžití na sídlišti,“ řekl starosta Alexandr Terek. Ve Školní ulici se mohou lidé těšit nejen na nová dětská hřiště, město ale podpoří také výsadbu nové zeleně a bezpečnost silničními retardéry.

V první etapě revitalizace město instalovalo hrací prvky pro děti a odpočinkové zóny pro jejich rodiče. Více než polovina druhé etapy, která byla zahájena na podzim loňského roku, je už také hotová. Jsou zde nové chodníky, parkoviště, zbývá dokončit nový povrch hlavní komunikace, výsadbu další zeleně a výměnu veřejného osvětlení.

Druhá etapa vyšla město na zhruba 15 milionů korun. Ve srovnání s první částí revitalizace, kdy se radnici podařilo čerpat dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení, bude tato etapa hrazena z městského rozpočtu. „Nyní už máme podanou žádost i na třetí etapu, ta se bude týkat prostranství před zdejší školou,“ dodal na závěr Terek. V pořadí druhou etapu revitalizace sídliště by chtělo město dokončit ještě v červenci letošního roku.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio