Hokejový obránce Stříteský končí v Karlových Varech

8. květen 2020 14:00

Karlovarská Energie hlásí ztrátu v defenzivních řadách, po ročním působení už nebude na západě Čech pokračovat obránce Matěj Stříteský.

Vedení klubu jednalo s ofenzivním bekem v posledních týdnech o nové dlouhodobé smlouvě, která by zajistila delší setrvání někdejšího reprezentanta na západě Čech.

„Matějovi jsme u nás nabídli tříletou smlouvu (2 roky + 1 rok opce), neboť jsme měli velký zájem, aby u nás zůstal. Z finančních důvodů jsme se ale nedokázali shodnout na kontraktu, který by uspokojil obě strany,“ uvedl ke konci beka s číslem 11 na zádech hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Čtěte také

Ten zároveň dodal, že po odchodu vsetínského odchovance bude klub hledat obránce, který by dokázal Stříteského nahradit. „Na trhu nyní budeme hledat náhradu na pozici obránce v prvních dvou řadách a přesilovkových formacích,“ uvedl Pešout s tím, že kádr Energie tak není v tuto chvíli uzavřen.

Stříteský přišel do Karlových Varů před rokem a během jedné sezony stihl odehrát včetně play-off 45 utkání, ve kterých zapsal 19 bodů (9+10). Svou bodovou produkcí jen potvrdil pověst ofenzivního beka, který se navíc skvěle uplatňoval v přesilových hrách.

„Rád bych poděkoval za odehranou sezonu v Energii majiteli klubu i trenérovi Pešoutovi. Snažili jsme se společně najít řešení pro dlouhodobější spolupráci, bohužel se nám ale nepodařilo najít vzájemný kompromis, což se někdy stává. Energii však přeji mnoho úspěchů v nadcházející sezoně,“ uvedl k nakonec neúspěšným jednáním nyní už bývalý karlovarský bek.

Kádr Energie tak aktuálně čítá osm obránců včetně nejnovější posily Lukáše Pulpána a juniora Davida Turečka, nicméně vedení Energie bude na trhu hledat obránce, který by Matěje Stříteského dokázal nahradit.

autor: Radim Jehlík | zdroj: HC Energie Karlovy Vary
Spustit audio