Hokejový Baník Sokolov postupuje do Chance ligy! Superfinále skončilo předčasně

12. duben 2019 07:50

Hokejisté Sokolova splnili svůj cíl, jsou prvoligoví. Baník i díky neobvyklé kontumaci v superfinále třetí nejvyšší soutěže přehrál Moravské Budějovice, a může se předčasně radovat z postupu do Chance ligy.

Sokolov zvládl druholigové superfinále proti mužstvu Moravských Budějovic, které skončilo předčasně zkontumováním. Baník po čtyřech zápasech vedl v sérii 3:1, ale z důvodu neoprávněného startu brankáře Žihadel Davida Vacka došlo ke kontumaci úvodních třech duelů, Sokolov tak rázem vedl 4:0, což neznamená nic jiného, než postup do Chance ligy.

„V pátek (12.4.) dopoledne bude oficiálně potvrzen postup Baníku do první ligy! Došlo totiž k neoprávněnému startu hráče Moravských Budějovic a první tři utkání budou zkontumována. Baník si tak připíše o jedno vítězství více. Oficiálně bude tato zpráva potvrzena v pátek dopoledne,“ uvedl na svých sociálních sítích Sokolov.

Fanoušci utkání napínavě sledovali přímo na Starém náměstí v Sokolově. Sešlo se jich tam několik desítek a část z nich na příjezd hráčů čekala až do ranních hodin. Místo sobotního utkání tak Baník chystá na svém stadionu akci pro fanoušky. Hokejisté převezmou pohár pro šampióna druhé ligy a společně s veřejností oslaví postup.

Okénko do historie: Před deseti lety touto dobou slavila úspěch také karlovarská Energie

Oslavy titulu v roce 2009

Poprvé v historii se přesně před deseti lety karlovarští hokejisté stali extraligovými mistry, 12. dubna 2009. Energie Karlovy Vary tehdy dokázala v šestém finále play off zlikvidovat tříbrankový náskok pražské Slavie a vyhrála 4:3. V celé sérii pak Západočeši zvítězili 4:2 a oplatili soupeři porážku z finále předchozího roku.

Pro Vary to byl první titul ve více než 76 let dlouhé klubové historii. Loni se hokejisté po roce stráveném v první lize opět do extraligy vrátili. V této sezoně skončil klub na 12. místě a poprvé na rozdíl od minulých tří let nehraje baráž o extraligu.

autor: nkr | zdroje: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz) , HC Baník Sokolov (facebook) , ČTK
Spustit audio