Hokejisté Vítkovic otočili zápas v Karlových Varech

25. říjen 2021 08:00

Prohra, výhra, prohra, výhra a znovu porážka. Tak stručně vypadá statistika posledních pěti zápasů karlovarských hokejistů. Jejich výkony jako na houpačce nezastavilo ani utkání s Vítkovicemi, které v prvním klání sezony Západočeši porazili. Tentokrát ztratili náskok 2:0.

Hokejisté Energie mají v posledních týdnech kolísavou formu. V závěrečných pěti zápasech pokaždé vystřídali prohru za vítězství. Naposledy nenavázali na bodový zisk s brněnskou Kometou, a s Vítkovicemi doma padli 2:3.

Karlovarské přitom mrzela ztráta dvoubrankového náskoku. „Hodnotíme to hodně špatně. Dobře jsme začali, ale pak jsme se nechali uspat. Na konci jsme udělali ve třetí třetině chybu a to rozhodlo. Už jsme nedokázali vyrovnat,“ smutnil kapitán karlovarských hokejistů Tomáš Vondráček.

Domácí se dostali do vedení 2:0 díky brankám Osmíka a Havlína, zápas ale ztratili

„Za stavu 2:0 si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou a v domácím prostředí bychom měli takové utkání zvládnout: I když jsme měli enormní snahu na konci, tak nám tam chybělo trochu hokejového štěstí, takže Vítkovice zaslouženě vyhrály,“ uznal zklamaný asistent karlovarského trenéra Tomáš Mariška.

Duel rozhodl hostující Kalus, který po zaváhání domácího Hanouska v 50. minutě ujel obráncům a střelou mezi betony otočil vývoj zápasu ve prospěch Vítkovic.

Karlovy Vary jsou v tabulce před úterními duely na 10. místě a čeká je utkání na ledě Liberce.

Spustit audio