Hokejisté Energie zahájili přípravu na extraligovou sezonu

24. květen 2018 12:15

Přesně měsíc po skončení úspěšné sezony, ve které hráči Karlových Varů vybojovali návrat do nejvyšší soutěže, už začali přípravu na nový extraligový ročník. Svěřenci trenéra Martina Pešouta budou v následujících týdnech nabírat svalovou hmotu a fyzický fond, suchá část pro partu kolem nestárnoucího Václava Skuhravého skončí 4. července.

„Příprava bude trvat sedm týdnů. Začali jsme o týden později než loni, protože hráči po třech, někteří i po čtyřech barážích, potřebují trochu oddychnout. O to déle ale budeme trénovat,“ uvedl k neoblíbené části sezony většiny hokejistů hlavní trenér Martin Pešout s tím, že po červencové dovolené se hráči znovu sejdou 29. července.

Letní příprava, kterou mají pod palcem kondiční trenér klubu Vojtěch Šik a asistent trenéra Tomáš Mariška, bude mít obvyklou náplň. „Myslím, že úspěšný model by se neměl měnit, takže příprava bude přibližně stejná jako v loňské sezoně. Některé týdny budou zaměřeny vyloženě na kondici, jiné budou především herní. Čeká nás i náročné soustředění v domácích podmínkách, protože v areálu kolem KV Areny máme naprosto vše a ve vynikající kvalitě. Závěrečný týden přípravy tradičně vyvrcholí fyzickými testy hráčů,“ popsal průběh příštích týdnů jedenapadesátiletý kouč.

Příchody:

Tomáš Havránek (Brno)

Lukáš Vágner (Brno)

Na začátek suché přípravy, jejíž úvodní den se odehrál v Hale míčových sportů, se Pešoutovi hlásilo 25 hráčů. „Jsem rád, že se nám podařilo udržet všechny hráče, kteří byli základem týmu, který vybojoval postup. O většinu hráčů byl po úspěšné sezoně zájem i mezi ostatními extraligovými celky. Tak, jak jsme deklarovali, mužstvo, které extraligu vybojovalo, ho také bude hrát,“ dodal rozhodně.

Z barážové sestavy chyběli pouze Martin Osmík, který bojuje o šanci v Jihlavě, Daniel Vrdlovec, jenž se rozhodl přijmout nabídku Ústí nad Labem, Henri Tuominen, jenž oznámil konec hráčské kariéry a Michal Vachovec. K týmu se navíc připojí i další nadějní hráči karlovarské mládeže, konkrétně útočníci s reprezentačními zkušenostmi Adam Křemen a Radek Prošek a rovněž forvard Jan Bečka.

Mezi pětadvacítkou hokejistů se měly objevit dvě nové tváře. Tomáš Havránek se ale kvůli zdravotním problémům připojí k mužstvu později. „Podařilo se nám kádr doplnit o dva hráče z Brna, obránce Lukáše Vágnera a útočníka Tomáše Havránka, kteří přichází na roční hostování,“ představil Pešout nové posily. Tím by však posilování týmu skončit nemělo.

Odchody:

Henri Tuominen (konec kariéry)

Daniel Vrdlovec (Ústí n/L - konec host.)

Tomáš Rohan (Sokolov)

Matěj Zadražil (Sokolov)

Adam Rulík (Sokolov)

Tomáš Harkabus (try-out Jihlava)

Martin Osmík (try-out Jihlava)

Michal Vachovec (-)

Milan Davídek (-)

Martin Weinhold (-)

Tomáš Kvapil (-)

„Myslím si, že obrana je vyřešená. Nepočítám, že bychom do defenzivy ještě někoho sháněli. Chtěli bychom ještě dva útočníky, nicméně vše se bude odvíjet i od financí. Hráčský trh monitorujeme, nicméně v tuto chvíli na něm nejsou hráči, o které bychom měli zájem,“ dodal k případnému posílení svého týmu hlavní trenér.

Zápasová příprava začne pro Energii domácími zápasy se Spartou a Plzní, celkem by na staronového člena extraligy mělo čekat minimálně jedenáct přátelských zápasů. „Může to být i více. Na konci srpna nás čeká ještě turnaj ve slovinském Bledu (Energie se ve skupině utká s Villachem a Medveščakem Záhřeb - pozn. redakce), kde bychom v případě úspěchu hráli ještě duel o umístění. S obsazením přípravy jsem spokojený. Čekají nás jak týmy z extraligy, tak i soupeři ze zahraničí tak, aby naše mladé mužstvo získávalo zkušenosti a porovnalo síly s mužstvy s různými herními styly,“ dodal závěrem Martin Pešout.

Aktuální sestava týmu

Brankáři: Filip Novotný, Tomáš Závorka, Ondřej Kuchař

Obránci: Sabahudin Kovačević, Daniel Krejčí, Michal Plutnar, Matic Podlipnik, Martin Rohan, Vladimír Sičák, Ondřej Šafář, Petr Šenkeřík (try-out), Jan Tomeček, Lukáš Vágner, František Klejna, Filip Bernáth

Útočníci: Stanislav Balán, Ondřej Beránek, Jakub Flek, Sebastian Gorčík, Dávid Gríger, Tomáš Havránek, Martin Kohout, Jaromír Kverka, Tomáš Rachůnek, Václav Skuhravý, Petr Stloukal, Otakar Šik, Marek Švec (try-out)

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio