Hned první přání na železnorudské Ježíškově poště bylo zajímavé: Přeji si hodného muže

2. prosinec 2020 07:00, aktualizováno

Úřednice Ježíškovy pošty v Železné Rudě letos opět zahájily její provoz. Dopisy a pohlednice budou razítkem zdobit do 22. prosince.

Ježíškova pošta otevřela i letos v Železné Rudě svoji kancelář, aby mohla stvrdit doručení vánočních přání Ježíškovi nejen od těch nejmenších. O Ježíškovu poštu je veliký zájem.

Ježíškova pošta v Železné Rudě

Hned první den přišlo několik dopisů z různých koutů. Nejčastěji posílají Ježíškovi dopisy malé děti. Ale rozhodně to není pravidlem. Hned první dopis byl výjimkou. Ježíška o pomoc žádal odesílatel s přáním nalezení hodného a milého muže.

Do okřídlené obálky se vloží všechny ofrankované dopisy a pohlednice, které úřednice ozdobily razítkem. Lidé do Ježíškovy pošty mohou dopisy posílat poštovně či je mohou zanést osobně a nechat si dopis stvrdit na místě. „Pokud vše půjde tak, jak má, tak bychom měli otevřít ve čtvrtek a ten den už mohou lidé přijít a osobně nám svá přáníčka nosit,“ oznámila vedoucí environmentálního centra v Železné Rudě Bára Kučerová.

O nové bmx kolo, svítící myš a zdraví si naříklad zažádal u Ježíška Honzík. Přáníčka, která se budou posílat dál, musí být v Ježíškově poště nejpozději do 18. prosince, osobně si pro razítko mohou lidé přijít až do 22. prosince.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio