Hlasujte pro nejoblíbenější rozhlednu naší země. Šanci má i Boží vyhlídka

10. únor 2020 11:30

Rozhledna roku 2019 - tak se jmenuje aktuální internetová anketa českého Klubu přátel rozhleden. Ten vyhlašuje tuto anketu každoročně. Jejím cílem je upozornit na nově otevřené rozhledny v uplynulém roce a jsou přístupné veřejnosti.

Lidé by měli hlasovat o vyhlídkové věži, která se jim nejvíce líbí, která je nejlépe umístěna a samozřejmě by měli při hlasování ocenit i nejhezčí výhled. V loňském ročníku v anketě zvítězila vyhlídka Růženka u obce Růžové v Českém Švýcarsku. Rozhledna je umístěna na oblém kopci 405 metrů nad mořem.

O titul usiluje 12 rozhleden a vyhlídek

V letošním roce mohou lidé v anketě vybírat z celkem dvanácti vyhlídkových staveb.  Jsou to věže a vyhlídková místa z různých částí republiky. Různého tvaru i velikosti.

Své favority mají samozřejmě i severozápadní Čechy. V anketě tento region reprezentuje Boží vyhlídka u Božího Daru. Stavba, která je zcela nová a už si našla své příznivce i odpůrce. Dále rozhledna u Zámečku v Lovosicích, rozhledna Funpark v Mostě, a pak také rozhledna Šťastná věž nedaleko Spáleného Poříčí na Plzeňsku.

V anketě mohou zájemci hlasovat do konce února. Všechny podstatné informace lze najít na internetových stránkách Klubu přátel rozhleden. Hlasování má samozřejmě svá pravidla. Mezi to základní patří, že jeden hlas lidé mohou posílat pouze z jedné internetové adresy.

autoři: zdt , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio