Hit týdne 18. 2. 2024

18. únor 2024

Hit týdne, novinky a největší hity. Mark Voss feat. Karol Duchoň, Benson Boone, Ofenbach a další.

Song V dolinách jedničkou v Hitu týdne!

Co byl pro Čechy Karel Gott, to byl pro Slováky Karol Duchoň, dožil se ale pouze 35 let. Na legendu zavzpomínal krajan – producent Mark Voss. A hned první týden song vydaný původně v roce 1976 vyhrál hitparádu Rádia Praha.

Po tuhém boji skončili těsně druzí francouzští Ofenbach a Norma Jean Martine, pro ně je No.2 nejlepší umístění, ale bohužel poslední, single Overdrive po osmi týdnech povinně končí.

Naopak singl na bronzové pozici právě začíná. Slavného kusu Stevieho Wondera, který znáte především od Coolia, se chopili Britové Ella Henderson a hlavně drum’n’bassoví Rudimental, na třetí příčce je Alibi.

Až na čtvrté místo spadnul minule druhý Benson Boone a Beautiful Things, pátou příčku udržela Poetika se songem Mám pocit, že tě ztrácím. Teddy Swims s megahitem Lose Control tentokrát spadnul z prvního až na šesté místo a to je pro něj i konečná, po osmi týdnech povinně končí. Ještě jedna novinka ale pronikla do nejlepší desítky – No.9 má Xindl X a kladivo na předsevzetí – píseň Slabá vůle.

Novinky a nasazené

Nasadili jsme naprosto žhavou novinku Dua Lipa – Training Season, velmi aktuální a všude úspěšnou Arianu Grande – Yes, and?, Lenny s baladou Good Enough, cover slavného duetu Chrise Normana a Suzi Quatro – Stumblin‘ In od Cyrila a také nové senzační Mumford & Sons posílené o Pharrella Williamse  Good People.

Poslechněte si 7. vydání Hitu týdne roku 2024. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.