Hermelínové variace. Připravte něco nového na oslavu nebo večírek

Hermelín se poslední dobou hlavně griluje, opéká či smaží. Ale i plněný je velmi dobrý. Když se vhodně ozdobí a naservíruje, může být i hitem každé slavnostní tabule. Jeho příprava je snadná a rychlá.

Ingredience
  • 2 ks sýra Hermelín
  • Na základ náplně: 100 g Lučiny
  • 100 g měkkého taveného sýr
  • 1 – 2 lžíce zakysané smetany
  • Do náplně č. 1: lžička naloženého zeleného pepře
  • 1 lžička kaparů
  • 50 g salámu typu Herkules
  • petrželka
  • sůl
  • Do náplně č. 2: 1 vrchovatá lžíce drceného uzeného lososa

Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Nejdříve si připravíme základní náplň. Lučinu, vydlabaný vnitřek hermelínů, měkký tavený sýr a smetanu našleháme. Nyní si tuto základní náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné poloviny přidáme na drobno nakrájený salám, posekané kapary, petrželku a zelený pepř. Podle chuti dosolíme.

Do druhé poloviny sýrové směsi vmícháme drceného lososa, přítomný olej není na závadu, naopak. Soli pro většinu z nás nebude potřeba, losos je dostatečně slaný, kdo solí víc, může dosolit.

Hermelínové misky naplníme připravenými pomazánkami a necháme vychladit. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie.

Vhodnou přílohou je tmavý chléb.

autor: iko