Hermelínové variace. Připravte něco nového na oslavu nebo večírek

Hermelín se poslední dobou hlavně griluje, opéká či smaží. Ale i plněný je velmi dobrý. Když se vhodně ozdobí a naservíruje, může být i hitem každé slavnostní tabule. Jeho příprava je snadná a rychlá.

Ingredience
  • 2 ks sýra Hermelín
  • Na základ náplně: 100 g Lučiny
  • 100 g měkkého taveného sýr
  • 1 – 2 lžíce zakysané smetany
  • Do náplně č. 1: lžička naloženého zeleného pepře
  • 1 lžička kaparů
  • 50 g salámu typu Herkules
  • petrželka
  • sůl
  • Do náplně č. 2: 1 vrchovatá lžíce drceného uzeného lososa

Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Nejdříve si připravíme základní náplň. Lučinu, vydlabaný vnitřek hermelínů, měkký tavený sýr a smetanu našleháme. Nyní si tuto základní náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné poloviny přidáme na drobno nakrájený salám, posekané kapary, petrželku a zelený pepř. Podle chuti dosolíme.

Do druhé poloviny sýrové směsi vmícháme drceného lososa, přítomný olej není na závadu, naopak. Soli pro většinu z nás nebude potřeba, losos je dostatečně slaný, kdo solí víc, může dosolit.

Hermelínové misky naplníme připravenými pomazánkami a necháme vychladit. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie.

Vhodnou přílohou je tmavý chléb.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko