Herci z Divadelního studia D3 prožijí Tři verze života

7. listopad 2019 08:30

Divadelní studio D3 čeká další premiéra. V karlovarském Divadle Husovka se herci představí v konverzační komedii Tři verze života francouzské autorky Yasminy Rezy.

Diváky čekají dva manželské páry, které uvidí postupně řešit stejnou situaci, ovšem třemi různými způsoby. „Já doufám, že na diváky čeká zábava, a když se nám to povede, tak i maličko zamyšlení.  Autorka nám prostřednictvím představení dává možnost nahlédnout do sebe, jak se chováme, jak bychom se mohli chovat, co nám to může vzít nebo přinést,“ dodala ke hře režisérka Anna Ratajská.

Dramaturgyně Patra Richter Kohutová podotkla, že tentokrát bylo zkoušení ještě delší a náročnější než obvykle: „Konverzační komedie je neuvěřitelně těžký žánr. Naši herci měli tu a tam pocit, že zkoušíme příliš dlouho. Nezkoušíme. Museli si osvojit dovednosti, které do té doby potřebovali ve velmi omezené míře,“ vysvětlila dramaturgyně. Náročná příprava je na představení vidět. Má švih, dialog stíhá dialog, herci si občas plánovaně skáčou do řeči, přerušují se. V konverzační komedii je obývací pokoj velmi akčním prostředím.

V roli úspěšné ženy na mateřské uvidí diváci Elišku Huber Malíkovou. „Musíte hrát stejnou postavu třemi různými způsoby. ,Přepnout se‘ během jedné písničky je velmi náročné. Má postava je na prvním večírku velmi razantní, údernická a pro mě je náročné být takhle jedovatá,“ popsala své zážitky ze zkoušení herečka. V dalších rolích uvidí diváci Martina Cirkla jako nepříliš úspěšného vědce s hlavou ve hvězdách, Marka Himla coby arogantního šéfa a Janu Trsovou jako poživačnou odbornici na dětskou psychologii. 

Premiéra karlovarského Divadelního studia D3 začíná v pátek 8. listopadu od 19:30 hodin.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio