Havarijní stav Antonínských mostů v Sokolově vyřeší opravy

9. květen 2017

V Sokolově začala oprava Antonínských mostů přes silnici a železnici směrem na Citice. Mosty jsou ve špatném stavu, proto se město rozhodlo přistoupit k rekonstrukci za více než deset milionů korun.

Z mostní konstrukce při nepříznivém počasí prosakovala na železniční troleje voda také a hrozilo, že z nich na projíždějící vlaky budou padat uvolněné kameny. Opravy potrvají do konce července.

Kvůli rekonstrukci musejí počítat s omezením jak chodci a cyklisté, tak řidiči a cestující vlakem. Mosty už nyní využívali někteří lidé k návštěvě okolí jezera Medard.

Od Sokolova jsou Antonínské mosty nejbližší a nejpohodlnější cestou, kudy se k jezeru dostat. Po úplném dokončení rekultivace bývalého lomu se počítá s tím, že chodci a cyklisté budou mosty využívat hojně.

Řidiči na silnici mezi Citicemi a Sokolovem musejí v místě snížit rychlost, komunikace je navíc pod mostem zúžená. Omezena bude v některých dnech rekonstrukce i železniční doprava, cestující by se proto měli připravit na výluku. Týkat se bude opět trati mezi Sokolovem a Citicemi.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio