Hasiči ve středních Čechách zasahovali kvůli bouřkám a dešti u popadaných stromů a poničených střech

5. červen 2020 10:43

Kvůli bouřkám a přívalovým dešťům zasahovali středočeští hasiči do dnešního rána u 14 případů. Výstraha meteorologů platila v kraji od včerejších 15 hodin. Hasiči odstraňovali popadané stromy a v jednom případě museli taky odčerpávat vodu

Středočeským hasičům po nočních bouřkách přibylo výjezdů, odstraňovali popadané stromy i ucpaný propustek pod silnicí v Kněževsi na Rakovnicku.

Od čtvrtečního odpoledne, kdy byla vydána výstraha, do půlnoci evidovali hasiči ve středních Čechách pět událostí. Například v Hospozíně na Kladensku bouřka poškodila eternitovou střechu na jedné budově, v Kmětiněvsi na Kladensku popadaly tašky ze střechy na silnici, střechu hasiči částečně zakryli, aby do domu nezatékalo. "V Kněževsi na Rakovnicku byl ucpaný odtok pod silnicí, který se snažili rakovničtí hasiči uvolnit speciální proudnicí," uvedla mluvčí středočeských hasič§ Vladimíra Kereková.

Od půlnoci do dnešních 7 hodinb mají hasiči v celém regionu nahlášeno dalších devět událostí, ve všech případech jde o popadané stromy. "Samozřejmě je to tím, že je lidé postupně objevují, jak jezdí do práce," dodala mluvčí.

Výstraha před silnými bouřkami s nízkým stupněm nebezpečí platila od čtvrtečního odpoledne pro Prahu, celý Jihočeský kraj, většinu Středočeského kraje a Vysočiny a část Pardubického a Královéhradeckého kraje. Dnes ve středních Čechách meteorologové očekávají převážně "Ze západní do střední Evropy postupuje frontální systém, který odpoledne začne ovlivňovat počasí u nás. Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek," uvedli meteorologové.

autor: Markéta Šulejová | zdroj: ČTK
Spustit audio