Hasiči v Chebu mají nové moderní garáže. Součástí je mycí linka i lezecký trenažér

23. květen 2022 08:25

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje zmodernizoval zázemí stanice v Chebu. Hasiči tam mají nové garáže. Nejenže jsou prostornější, ale především jsou vybavené moderními technologiemi.

Mezi vymoženosti nového zázemí hasičské stanice v Chebu patří lezecký trenažér nebo nová mycí linka. Kromě toho jsou ale jeho součástí i skladovací prostory. Moderní stavba pro zásahová vozidla a techniku nahradila zastaralé garáže. V sobotu své nové prostory představili hasiči i veřejnosti. Na ukázky nové techniky či záchranných prací se přišly podívat stovky lidí.

„Garáže se zvětšily o jednu třetinu, než byly původně. Samozřejmě jsou moderně technologicky vybavené. Ať se to týká odsávání spalin vzduchu, řízení systému výjezdů, máme i myčku, kterou jsme neměli. Jsou vybaveny i lezeckým trenažérem pro výcvik lezecké skupiny,“ pospal hlavní změny Jan Doubrava, ředitel krajských hasičů v okrese Cheb.

Stavební práce trvaly dva roky a skončily v prosinci loňského roku. Modernizace vyšla na necelých 70 milionů korun, hasiči na ni získali evropské i státní dotace.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio