Hasiči, policisté a strážníci kontrolovali v Chebu průjezdnost ulic

15. únor 2019 15:15

Dvě hasičská auta a za nimi policisté a strážníci - tak vypadala kontrola průjezdnosti ulic v Chebu. Při preventivní akci šlo o to, jestli se vozidlo záchranářů dostane k místu zásahu.

Problémy se špatně zaparkovanými auty zjistili hasiči hlavně na sídlištích. Motoristé totiž parkují, kde chtějí a záchranáři mají problém dostat se k místu požáru nebo nehody. Na kontrolu vyjely dvě hasičská vozidla. Automobil s výsuvným žebříkem a cisterna.  

Velitelem akce byl za hasiče Martin Tomášek: „V některých případech se nemůžeme dostat vůbec k místu zásahu. Pokud se tam dostaneme, často bohužel způsobíme škodu třetím osobám.“ Například cisterna měří 9,5 metru na délku a 2,6 metru na šířku, tudíž je k jejímu průjezdu zapotřebí větší prostor, minimálně by měl činit 3 metry.

Prevenci proti špatně zaparkovaným automobilům obstarává městská policie. Jen co strážníci s hasiči dorazili na sídliště Zlatý vrch, začaly problémy. Auta stála zaparkovaná na chodnících a na žlutém značení. V případě požáru by se tak hasiči k zásahu vůbec nedostali. „V takovém případě musíme rychle vymyslet jiné řešení, třeba delším vedením. Je to zdlouhavější, ale musíme to řešit okamžitě,“ řekl jeden z hasičů účastnících se kontrol.

Strážníci, hasiči a policisté budou v kontrolách dále pokračovat.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio