Hasiči Karlovarského kraje apelují na řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti a zbytečně neriskovali

4. listopad 2019 10:00

Během prvního listopadového víkendu došlo v Karlovarském kraji k zhruba dvěma desítkám dopravních nehod. Hasiči proto vyzívají řidiče ke zvýšené opatrnosti. Vozovka je kluzká, snadno tak dojde ke smyku.

V sobotu odpoledne zasahovali hasiči u vážné dopravní nehody, která se stala na silnici v Podhradí u Aše. Vozidlo bočně ze strany řidiče narazilo do stromu. Zaklíněnou osobu se podařilo hasičům vyprostit a předat zdravotnické záchranné službě za pouhých 15 minut od příjezdu na místo. Řidič byl nakonec vzhledem k těžkému zranění předán letecké záchranné službě.

Od nedělního rána zasahovali hasiči u další desítky nehod. Dvě se staly na silnici č. 13 ze Stráže nad Ohří směrem na Chomutov, další v Sokolově, u Kynšperka, u Hroznětína a v Mariánských Lázních, informoval o tom Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje na svých sociálních sítích. Další nehoda se stala na silnici z Karlových Varů směrem na Prahu, při které museli hasiči po nehodě dvou aut vyprostit jednu zraněnou osobu.

Záchranáři vzhledem k vysokému počtu nehod a předpovědi počasí na následující dny upozorňují řidiče, aby dodržovali přiměřenou rychlost, dbali zvýšené opatrnosti a zbytečně neriskovali.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , HZS Karlovarského kraje
Spustit audio