Grilovaná kuřecí prsa v marinádě z kysané smetany s kořením tandoori masala
podle Lukáše Kanty ze Švejk restaurantu u Pětatřicátníků v Plzni
Suroviny na 2 porce:
300g chlazených kuřecích prsou
hrubá sůl
pepř z mlýnku
3 polévkové lžíce kysané smetany
koření tandoori masala
čerstvé bylinky, např.tymián
2 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
Marináda:
Sůl, pepř, kysanou smetanu, koření, čerstvé bylinky a olej promícháme.
Plátky masa naložíme nejlépe den před grilováním do marinády. Maso můžeme také nakrájet na nudličky a napíchat na špíz.
Příloha:
Zeleninový salát a brambor pečený ve slupce (uvaříme ve vodě, potřeme olejem
a zabalíme do alobalu, pečeme 20 minut při 180 stupních.)
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.