Františkovy Lázně zakoupily nový radar. Město bojuje s neukázněnými řidiči

11. únor 2019 11:30

Františkovy Lázně zakoupily nový radar strážníkům, kteří ve vytipovaných úsecích budou měřit rychlost. Motoristé si zde totiž s dodržováním rychlosti nedělají starosti. 

Upozorňovací radary při vjezdu do města ukázaly, že motoristé rychlost překračují až v 60 procentech. Strážníkům i městu proto došla trpělivost a radnice zakoupila radar za 400 tisíc korun. Množily se totiž také stížnosti obyvatel.

Rekord si drží řidič, který na měřeném úseku dosáhl rychlosti 126 kilometrů v hodině. Běžné naměřené hodnoty se pohybují v rozmezí 60 až 70 kilometrů v hodině.

Jak potvrdilo vedení města, takovéto nepochopitelné a nebezpečné chování řidičů nelze v žádném případě tolerovat. Proškolení strážníci budou měřit rychlost ve vytipovaných lokalitách. Bude se jednat o úseky, které schválí Policie České republiky.

Podobnou situaci řeší také město Aš, které si radar zapůjčí

Strážníci ho budou používat nejen ve městě, ale i v osadách Kopaniny a Doubrava, kde řidiči jezdí jak chtějí. Silnice, která vede na hraniční přechod s Německem je přitom úzká a nebezpečná.

Nebezpečí hrozí hlavně v Doubravě, kde je předepsaná 30 kilometrová rychlost, jenomže tu dodržuje málo motoristů. Místní mají strach, že může dojít k nehodě, a tak sepsali petici. 

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio