Fotbalové hřiště v Sokolově bude mít nový trávník za 11 milionů

22. říjen 2016

Město Sokolov nechá příští rok vyměnit trávník na fotbalovém hřišti místního druholigového klubu. Rekonstrukce za 11 milionů korun by měla být provedena během letní pauzy v roce 2017.

Přispěje na ni i Karlovarský kraj a Sokolovská uhelná jako vlastník FK Baník Sokolov. Desítky let starý povrch nahradí moderní trávník s umělými vlákny.

„Stav trávníku na našem fotbalovém hřišti, kde se hraje druhá liga, je již delší dobu na hranici toho, aby vůbec bylo možno odehrát regulérní zápasy. Rozhodli jsme se proto pro celkovou rekonstrukci, která v podstatě od doby zahájení provozu areálu Baník nebyla provedena. Trávník tak, jak ho známe, funguje již 40 let," říká místostarosta Karel Jakobec.

Město původně uvažovalo, že při rekonstrukci nechá na hřiště rovnou nainstalovat vytápění. Znamenalo by to ale zdražení o pět až šest milionů korun, městu se navíc na stavbu nepodařilo získat dotaci.

„I jedenáct milionů je dost peněz. Abychom tuto rekonstrukci v zastupitelstvu obhájili, snažili jsme se sehnat i další příspěvky, což se podařilo," doplnil místostarosta. Město zaplatí šest milionů, dvěma miliony přispěje Karlovarský kraj. Zbytek nákladů přislíbila uhradit Sokolovská uhelná.

Loni město nechalo zrekonstruovat umělý trávník na tréninkovém hřišti, teď se výměna bude týkat hlavního stadionu s kapacitou tribun zhruba 5 000 diváků.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio