Fotbalisté Plzně Bolevce mají zrekonstruovanou svou domácí Prokopávku. Zatím tam nesmějí

7. květen 2021 14:00, aktualizováno

Sportovní areál Prokopávka v Plzni je nově zrekonstruovaný, zkolaudovaný a předaný městu. K dispozici je moderní sportovní hala, in-line dráha, nová menší tělocvična i další zázemí. Kvůli epidemické situaci je však celý areál zavřený.

Areál Prokopávky je hotový, ale kvůli epidemickým opatřením stále prázdný. Ve sportovní hale už jsou přichystané branky na házenou, koše na basketbal a brankoviště pro florbal. V hale se může hrát také volejbal či badminton. Ve vedlejší malé tělocvičně se nachází boxovací ring a prostor pro fitness.

Na fotbalovém hřišti je položen nový umělý trávník

Během rekonstrukce museli fotbalisté Plzně Bolevce, kteří jsou na Prokopávce doma, trénovat na hřištích Rapidu v Plzni na Doubravce a trénují tam dodnes. Pro fotbalisty Bolevce bude jednou z největších změn nový umělý trávník třetí generace na hřišti. „Slyšeli jsme, že by ta umělka měla být kropená, tak to bude super. Také by tam měla být vířivka a sauna, tak doufáme, že nám to bude po trénincích a zápasech přístupné,“ zmínil záložník Jakub Jaroš.

Sportovní areál Prokopávka

Někomu bude umělý povrch hřiště vyhovovat víc, někomu méně. „Speciálně u dorostenců bude nějakou dobu trvat, než si na to zvyknou. Styl fotbalu je u nich už dravější a využívají povrch na to, aby někoho například vyskluzovali nebo odebrali balón. Takže pro ně to bude trochu změna,“ konstatoval trenér a předseda klubu Aleš Sedláček. Jinak by změna povrchu měla být pro klub výhodou. Jedním z kladů umělého trávníku je fakt, že hřiště může být v provozu od rána do večera.

Součástí areálu je také více než 300 metrů dlouhá in-line dráha, ubytovna s kapacitou 75 lůžek a parkoviště pro 60 aut. To vše vyšlo zhruba na 200 milionů korun. V budoucnu by se měl klub dále rozvíjet.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio