Folklorní soubory Plzeňského kraje zvou na své pořady

8. listopad 2021

Koncert „Úsměv pro Jaryka“ v Horní Bříze, společný pořad folklorních souborů Rokytí z Rokycan a Jiskra z Plzně v divadle Alfa v Plzni a také jubilejní Český národní ples – 85. Pošumavský věneček v Praze. To jsou akce, které si nenechte v listopadu ujít!

Folklorní soubory Rokytí z Rokycan a Jiskra z Plzně při přípravě pořadu Jedna je cestička

Máte rádi folklor, lidové kroje a lidové tradice vůbec? Přijměte pozvání na tři pěkné akce, které se připravují na měsíc listopad. Jejich organizátoři i účinkující pochopitelně bedlivě sledují situaci kolem nemoci covid-19 a všichni doufají, že akce zdárně proběhnou. Folklorní soubor Úsměv z Horní Břízy připravuje koncert věnovaný jednomu ze zakladatelů souboru - Jaryku Langovi. Koncert nazvaný „Úsměv pro Jaryka“ proběhne 13. listopadu 2021 od 18 hodin v sokolovně v Horní Bříze.

Jedna je cestička…

V neděli 14. listopadu 2021 vás na svůj společný koncert do plzeňského divadla Alfa zvou folklorní soubory Rokytí z Rokycan a Jiskra z Plzně. Pořad nazvaný příznačně „Jedna je cestička“ začne v 19:00 hodin a bude plný nejen lidové muziky a tancování z Plzeňska i Rokycanska, ale také už malinko zavoní blížícím se adventním časem.

Folklorní soubory Rokytí z Rokycan a Jiskra z Plzně při přípravě pořadu Jedna je cestička

Další akce, která bude velikou oslavou Chodska a chodského folkloru, proběhne v Praze - Český národní ples neboli 85. Pošumavský věneček. Pořádající Spolek rodáků a přátel Chodska a Pošumaví ho připravuje na 20. listopadu 2021, kdy se opět rozzáří hlavní Majakovského reprezentační sál Národního domu v Praze pestrou paletou chodských krojů. V hlavním programu slavnostního večera se představí Chodský soubor Mrákov, dětský folklorní soubor Mráček i ženský pěvecký sbor Canzonetta z Domažlic. Milovníky dechové hudby určitě potěší klatovská Úhlavanka a v okénku hostů se představí pražští Hanáci. Také na tuto akci jsou zváni všichni milovníci Chodska a folkloru vůbec.

autor: Michaela Vondráčková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.