Filmy o extrémních zimních sportech nabídne v sobotu kino Drahomíra v Karlových Varech

8. listopad 2019 08:30

Karlovarské kino Drahomíra hostí v sobotu 9. listopadu Snow film fest. Do programu jsou zařazené filmy české i světové produkce.

Snow film fest cestuje po republice v období od října do prosince. Mezi českými diváky je festival velmi oblíbený. Navštíví ho až 25 000 lidí. V Karlovarském kraji se kromě Karlových Varů zastaví například také v Kynšperku nad Ohří, Mariánských Lázních a Sokolově. Jedná se o celovečerní pásmo soutěžních i nesoutěžních snímků o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snowkitingu a dalších sportech.

Zahájení festivalu v Karlových Varech začne v 17 hodin. Celý program bude rozdělen do tří bloků po dvou filmech. Ty jsou poměrně krátké, některé trvají 8 minut, jiné třeba 50. Vždy po dvou filmových projekcích je naplánovaná pauza na občerstvení, která bude vyplněna soutěží o ceny. V posledním bloku pak přijdou na řadu dva nesoutěžní snímky.

Promítat se budou snímky z Ameriky, Německa, Rakouska a z Čech. Českými filmy budou Můj svět a Střípky ze života horolezce. Vstupenky na festivalové promítání je možné zakoupit přímo v kině Drahomíra. 

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio