Filmový festival v Karlových Varech uvede v předpremiéře Spider-Mana

2. červenec 2019 10:00

Karlovarský festival se dnešním dnem přehoupne do druhé poloviny. Od pátku uvedl dvě stovky projekcí a přivítal tisíce akreditovaných hostů a filmové tvůrce. Dnešní noc ozdobí mimo jiné trochu netradiční snímek, Spider-Man: Daleko od domova režiséra Jona Wattse.

Komiksový snímek je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming. Třiadvacátá položka ostře sledované série Marvel Cinematic Universe se částečně natáčela v České republice a snímek je jedním z těch, jehož tvůrce do Česka přivedly filmové pobídky. K vidění bude od 22.30 ve Velkém sále.

Do Hlavní soutěže s intimním rodinným dramatem nazvaným Otec vstupují bulharští režiséři Kristina Grozeva s Petarem Valčanovem. Autoři ho uvedou dnes od 17.00 ve Velkém sále, kde také poběží od 20.00 černohumorné soutěžní drama Nevlastní sestra od slovinského režiséra Damjana Kozoleho.

Mimo soutěž se na stejném místě promítne od 14.00 netrpělivě očekávaný snímek Podivuhodná dobrodružství Paula Harkera. Celovečerní debut Martina Krejčího vznikl v americké produkci a vypráví příběh chlapce Paula, jemuž získat přátelství vrstevníků odmalička znemožňuje zvláštní nemoc.

Návštěvníci festivalu se také mohou těšit na energií nabitý, zároveň hluboce dojemný debut

Německá režisérka Nora Fingscheidtová natočila podle vlastního scénáře símek Narušitel systému a dostala za něj jednu z cen na letošním Berlinale. Vypráví o devítileté Benni, křehkém děvčátku plném zloby, namířené proti všem institucím, které jsou v jejím světě překážkou návratu zpět domů k mamince a dvěma mladším sourozencům. Film bude promítán v kinosále Grandhotelu Pupp od 16.00.

Promítaným filmem sekce Bez cenzury bude také celovečerní režijní debut Ondřeje Trojana Pějme píseň do hola z roku 1990, který vypráví o prvních milostných peripetiích mladého praktikanta na pionýrském táboře. Snímek poběží od 12.30 v Malém sále. O dalším českém filmu, dokumentárním portrétu oscarového režiséra Forman vs. Forman od tvůrčí dvojice Helena Třeštíková a Jakub Hejn, se bude diskutovat v Domě České televize od 13.00.

autor: nkr | zdroje: KVIFF , ČTK
Spustit audio

Související