Filmový festival se přestěhoval do Karlových Varů, začne už v pátek

27. červen 2018 07:30

Organizátoři Mezinárodního filmového festivalu už se přesunuli z Prahy do Karlových Varů, dějiště festivalu. Lázeňské město se už převléklo do festivalových kulis. Letošní 53. ročník začne v pátek.

Už v pondělí během několika minut si zájemci zaregistrovali v internetovém předprodeji, do kterého festival dává deset procent vstupenek na všechna veřejná představení, první lístky na filmové projekce.

„Rezervace proběhla bez problémů a všechny nabízené vstupenky byly zarezervovány během pěti minut," řekla mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Téměř hotové jsou úpravy hotelu Thermal, který je každoročně srdcem festivalu. Billboardy s upoutávkami na soutěžní filmy visí také na konstrukcích v korytě řeky Teplé.

Vedle samotného festivalového dění se pro tisíce návštěvníků připravují i doprovodné akce. Letošní ročník potrvá od 29. června do 7. července.

V Karlových Varech vrcholí přípravy na nadcházející 53. ročník mezinárodního filmového festivalu. Téměř hotové jsou také úpravy hotelu Thermal, který je každoročně srdcem festivalu
autoři: Ivana Sedláčková , Andrea Strohmaierová | zdroj: ČTK
Spustit audio