Festival Rock in Roll v Nové Roli nabídne nejen hudební produkci, ale i program pro děti

23. červenec 2020 08:30

Nová Role bude v sobotu 25. července patřit 12. ročníku rockového festivalu Rock in Roll. Festival je jedinečný svým plážovým charakterem, i proto je mezi lidmi velmi oblíbený. Obvykle ho navštíví přes dva tisíce návštěvníků.

Letošní ročník ale bude v mnohém jiný. I jeho konání totiž ovlivnila pandemie koronaviru. „My jsme samozřejmě museli zareagovat na tuto situaci. Dostali jsme se až do fáze, kdy jsme se začali zařizovat na zredukovaný ročník pro tisíc návštěvníků a za podmínek hygienické stanice,“ popsal organizátor Jiří Švec.

Podle Švece bude letos areál rozdělený na dva sektory – backstage a areál pro návštěvníky. „Návštěvníci by to neměli ani poznat. My se pokusíme udělat ten festival tak, aby návštěvník nebyl omezen, ačkoliv budeme mít všude dezinfekce a různé prostředky na mytí rukou.“

Návštěvníci se mohou těšit na kapely Vypsaná fiXa, Wohnout, Sépie z hor nebo DJ Swing Garden feat. Tomáš Havlínek a zpěvačku Aiko. Součástí bude také dětský program, který zaplní chebští herci, koncert Levorukého Edy i různé workshopy.

Vstupenky jsou dostupné pouze v předprodeji. Festival Rock in Roll 2020 podporuje město Nová Role, Karlovarský kraj a řada soukromých subjektů. Mediálním partnerem je Český rozhlas Karlovy Vary.

autoři: Dana Jelínková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio