Festival Chebské dvorky promění centrum Chebu v živou galerii

8. červen 2021 08:35

Festival Chebské dvorky se vrací už po devatenácté do historického centra Chebu. To změní od čtvrtka do soboty v největší krajskou živou galerii s třídenním programem.

„Dvory, dvorky, zahrady, uličky a zákoutí města oživí tvorba výtvarníků a fotografů, studentů uměleckých oborů a seskupení se svými projekty. Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, grafické práce, kresby, prostorové instalace, plastiky i sochy. Svou tvorbu veřejnosti představí nezávislí designeři a módní návrháři,“ zve na Chebské dvorky Hana Olišarová z pořádající chebské Galerie 4.

Dvorů ve vnitroblocích a dalších míst připravených nabídnout zážitek návštěvníkům, bude přes dvacet. „Program nabídne koncerty kapel PSH, Prago Union, DNÉ nebo Povodí Ohře. Divadelní program zakončí Cirk La Putyka představením Kaleidoscope,“ dávají vědět pořadatelé. Představí se také herci Západočeského divadla, připraveny jsou umělecké tvůrčí dílny.

Vzhledem k protivirovým opatřením provází letošní ročník jedna novinka. „Chtěl bych požádat návštěvníky, aby si rezervovali předem svá místa, protože všechny programy jsou pouze pro sedící diváky. Díky rezervaci se také usnadní přístup do jednotlivých prostor, kde probíhají ať už placené nebo neplacené koncerty, divadla a podobně,“ upozornil ředitel Galerie 4 Zbyněk Illek. Požádat o zajištění místa je možné například e-mailem na adrese galerie4@galerie4.cz.

Jedním z dvorků bude i Galerie 4, kde se představí rapper Vladimír 518 nikoli jako hudebník, ale jako multimediální osobnost, a to na výstavě svých prací nazvaných Drobné korekce. Na programu festivalu ale bude také jeho hudební vystoupení s kapelou PSH. Pořadatelé připomínají příjemnou informaci, že vstup na výstavy a většinu pořadů je zdarma. Kompletní program Chebských dvorků najdete zde.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio