Epidemie průjmů v oblasti Splitu je na ústupu

27. srpen 2006
Vysílání v Chorvatsku 2009

Epidemie průjmového onemocnění v oblasti Kaštelského zálivu je na ústupu. V nemocnici ve Splitu dnes nevyhledali pomoc žádní pacienti. Místní média přesto spekulují, že se splašky dostaly i do vodovodního potrubí.

V žádném případě proto nepijte vodu z kohoutku a dbejte na základní hygienické návyky. Problémy se znečištěnou vodou a možnou infekcí jsou i na ostrově Hvar. Dobrá zpráva ale je, že nikdo z Čechu nemá v souvislosti s epidemií u Splitu žádné problémy.

Dnešní bouře a průtrž mračen nadělala těžkou hlavu turistům v kempech v Omiši a v Živogošči. Voda stékající z hor se jim totiž doslova prohnala stany a karavany. Všichni teď netrpělivě čekají na oteplení. Podle meteorologů by měl přijít nejpozději ve středu. A bude pořádně horko, až 35 stupňů.

Kurzy a ceny:

Pokud potřebujete vyměnit peníze, Splitská banka vám za 100 českých korun dá 25,20 kuna a za 100 slovenských korun pak 18,86 kuna. Kurs k euru je 7 kuna 21 lipa. Orientační ceny pohonných hmot - v síti INA zaplatíte za litr Naturalu 95 rovných 8 kuna. Nafta stojí 7,20 kuna.

Počasí:

Zítra bude většinou oblačno, ráno a dopoledne hlavně na severním a jižním Jadranu přeháňky a bouřky. Ranní teploty 15 až 20 stupňů, odpolední 24 až 29. Vát bude severozápadní vítr, místy slabá bura.

autor: duv
Spustit audio

Více z pořadu